Ye & Bo club


Ye & Bo Club

De Ye & Bo club biedt producten en diensten gericht op beweging, ontspanning en spel.
 Beweeglessen op de groep in de kinderopvang, inspiratieworkshops voor teams werkzaam met het jonge kind. En onder de naam Zeeland Lacht lachworkshops voor diverse doelgroepen en leeftijden, zakelijk als particulier.

Gerdien Janse
Gerdien Janse (1979), leerkracht, op 1 augustus 2009 gestart als ondernemer onder de naam YEBO-YOGA. Op 1 januari 2016 die naam verandert in de Ye & Bo Club, omdat de ontwikkeling van kinderboeken op gang kwam.

Ik wilde altijd al iets meer met mijn creativiteit doen, mensen jong en oud inspireren op het gebied van spel en beweging. In Rotterdam lukte dat aardig, ik heb veel naschoolse lessen verzorgd en in wijkcentra peutergymlessen gegeven. Hier had ik zoveel plezier in, dat ik mezelf meer ging verdiepen in het bewegen met het jonge kind.
In 2006 een opleiding tot kinderyogadocent gedaan, in 2008/2009 yogadocent en lachcoach. In 2011 verhuisd naar Zierikzee en daar opnieuw begonnen. 

Mijn enthousiasme is mijn kracht en dat geef ik graag door in de lessen, workshops en cursussen die ik geef. Ik wil mensen inspireren, iets in ze los maken. Ik vind het belangrijk er voor te zorgen dat iedereen op zijn of haar manier en niveau mee kan doen, op zijn gemak is. Of het nu een dreumes van 1,5 jaar is of een marketingmanager tijdens een lachworkshop.
Het werken met mensen van alle leeftijden en verschillende doelgroepen vind ik ontzettend leuk. Het houd mij scherp en de reacties die ik naderhand krijg zijn waardevol.
Door mijn ervaring uit het onderwijs, het vele reizen en het jaren lang ondernemen is mijn rugzak aardig gevuld om mensen te inspireren.

De betekenis YEBO

‘YEBO’ is een woord uit Zuid-Afrika. Het betekent ‘hallo’ en ‘ja’, maar ook dat het goed met je gaat. In 2006 heb ik een rondreis gemaakt en op een school lesgegeven. Met handen en voeten gaf ik Engelse les en Drama. De kinderen vonden het prachtig! Ik nam ze mee naar buiten en met 60 kinderen deden we hoofd-schouders-knie en teen (in het Engels) en speelden we dieren na.
Die reis heeft een diepe indruk op mij gemaakt en ik haal daar nog steeds mijn inspiratie uit. Ik heb veelvuldig dit woord Yebo gebruikt. De positiviteit en kracht uit dit woord bleef zo bij mij hangen, dat ik daar iets mee moest doen. Zo zijn Ye en Bo (de poppetjes uit mijn logo) ontstaan en de naam voor mijn onderneming de Ye & Bo Club.
Ye en Bo, ze ontmoeten elkaar, hebben respect voor elkaar, zijn blij en gaan samen de wereld ontdekken door te spelen en bewegen! In 2016 kwam de wens uit om 3 boeken over deze figuurtjes te schrijven en zelf uit te geven:
Flyer Schouwen, flyer Ye & Bo – Opa Stok, Flyer kriebelbeestjes
YEBO is voor Gerdien meer dan een woord, het is te ontleden in: Yoga, Energie, Beweging, Ontspanning. En in elke activiteit van Ye & Bo club komt er wel een van die woorden terug. Een goede balans tussen beweging en ontspanning en met volle energie genieten van het leven!

In de media

Gerdien Janse in de media: klik hier